خوش آمدید ، مهمان ! [ ثبت نام | ورود

کوکونات دی اتانول آمید

مقالات شیمی ژانویه 30, 2020

کوکونات دی اتانول آمید

كوكونات دي اتانول آميد

(كوكاميدDEA)

كوكاميد DEA

كوكوآميد DEA يا كوكونات فتي اسيد دي اتانول آميد، از انواع سورفكتانت هاي نانيونيك است كه در محصولات آرايشي و بهداشتي مصرف زيادي دارد.

ساختمان و فرمول شيميايي:

كوكاميد DEA

( CAS NO. 61791-31-9 : 68603-42-9 )

نام شيميايي

INCI NAME: Cocamide DEA

كه  بنيان اسيد چرب نارگيل و يا اسيدهاي چرب ديگر بر حسب استفاده از آنها در سنتز مي باشد.

در واقع اين ماده نانيونيك مي تواند از اسيد چرب هاي لوريك (لوراميد DEA) و يا لينولئيك اسيد (لينولئاميدDEA) ، اولئيك اسيد (اولئو آميدDEA) باشد.

خواص فيزيكي و شيميايي:

كوكاميد DEA، مايعي زرد كمرنگ و نسبتاً ويسكوز مي باشد. ويژگي هاي اين ماده مطابق با استاندارد ملي شماره ۲۰۵۳ بوده كه در دو گريد (الف و ب) به لحاظ خلوص دسته بندي شده است(جدول شماره ۱).

سنتز كوكاميد DEA

اين ماده از كندانس دي اتانول آمين با كوكونات فتي اسيد يا استرهاي روغن نارگيل تهيه مي شود.

مي توان به جاي اسيد چرب از روغن نارگيل استفاده كرد كه در تركيب با دي اتانول آمين از كاتاليزو خالص (متوكسايد سديم) استفــاده مي شود.

۱mol fatty acid

∆ Up to 170oC

Fatty acid Diethanol Amone

(alkaline catalyst)

۱-۲mol DEA (Diethanol Amine
در سنتز فوق در نسبت ۱:۱ اسيد و دي اتانول ، كوكاميد گريد الف و نسبت ۱:۲ آن گريد ب حاصل مي شود.

در سنتز اين محصول با گريد ب آمين آزاد بيشتري در محصولات جانبي توليد مي شود و ممكن است به نيتروز آمين تبديل شود. در واقع در سنتز با متيل استر و استفاده از كاتاليست قليايي امكان توليد نيتروز آمين بيشتر است. به همين دليل مصرف اين محصول با گريد الف در صنعت آرايشي و بهداشتي ترجيح داده مي شود.

واكنش پذيري

كوكاميد DEA داراي PH نسبتاً قليايي مي باشد و در محيط خنثي و يا قليايي و اسيدي ضعيف پايدار است ولي در محيط اسيدي و قليايي قوي هيدروليز مي شود.

موارد مصرف

كوكاميد DEA، يك سورفكتانت نانيونيك بوده و در محصولات شوينده آرايشي و بهداشتي و به عنوان يك قوام دهنده و تقويت كننده كف و افزايش دهنده ويسكوزيته استفاده مي شود. از اين ماده اوليه در اكثر محصولات شوينده سر و بدن (انواع شامپوها) مايعات دستشويي و شوينده هاي خانگي مثل مايع ظرفشويي استفاده مي شود. اين ماده بسيار ملايم بوده و در محصولات آرايشي مثل خمير ريش، شوينده هاي صورت و … مصرف زيادي دارد.

اين ماده اوليه ساليان طولاني است كه توسط شركت هاي ايراني نيز توليد مي شود. از توليد كنندگان ايراني مي توان از شركت شيمي پتروشيمي، شيميايي بهداش، آناسيمين، پديده شيمي نيلي و … نام برد كه همگي آنها كوكاميد DEA با گريد ب را توليد مي كنند.

جدول ۱) ویژگی های فیزیکی و شیمیایی کوکونات دی اتانول آمید

ردیفویژگی هانوع الفنوع ب
۱اسید چرب آزاد (برحسب لوريك اسيد) بر حسب درصد وزني۵/۰۱
۲آمین آزاد (برحسب دي اتانل آمين) برحسب درصد وزني حداكثر۴۵
۳آمین ترکیب شده برحسب درصد وزني حداقل۳۱۲۸
۴خاکستر سولفاته برحسب درصد وزني حداكثر۱۱
۵آب برحسب درصد وزني حداكثر۵/۰۵/۰
۶اسید چرب تام برحسب درصد وزني حداقل۶۵۵۸
۷عدد اسیدی اسیدهای چرب جدا شده۲۷۰-۲۵۰۲۷۰-۲۵۰
۸عدد یدی اسیدهای چرب جدا شده۱۲-۷۱۲-۷
۹PH محلول یک درصد۱۱-۹۵/۱۰-۵/۸
۱۰کل آمید برحسب درصد وزني حداقل۹۰۸۰
۱۱استر تام برحسب درصد وزني حداكثر۵۸
۱۲گلیسیرین برحسب درصد وزني حداكثر۵/۰۵/۹
۱۳فلزات سنگین سنگين بر حسب سرب (ppm) حداكثر۲۰۲۰
۱۴آرسنیک برحسب As2O3(ppm) حداكثر۲۲
  • فروش انواع غلظت دهنده ها (HPMC،MHEC ، HEC، CMC) با ویسکوزیته های مختلف

    با در ژانویه 20, 2021 - 0 نظرات

    معرفی غلظت دهنده های سلولزی(محصول،پودر) غلظت دهنده های سلولزی(برموکل)بر پایه (پودر)MHEC & HPMC با کاربرد مصرف در ملات های پودری (Dry Mix) پایه سیمانی و یا گچی همانند ملات های ترمیمی، ملات های ضد آب کننده، انواع گروت ها، چسب کاشی و  (hpmc،hec،honest)…   hpmcهیدروکسی پروپیل متیل سلولز  کاربرد زیادی در صنعت دارد.و به خاطرخاصیت […]

error: Content is protected !!